Hargervaart herinrichting

De Hargervaart (de weg) is toe aan een opknapbeurt. De rijweg is in slechte staat. Het gaat om het deel van de Hargervaart waar bewoning is, in grote lijnen vanaf de zendmast tot aan de rood,witte paal bij de laatste woonark. 

We zijn inmiddels gestart met de technische voorbereidingen van de werkzaamheden. En dat gebeurt in overleg met omwonenden. 

Werkzaamheden

We knappen de weg op door asfalt te vervangen door straatklinkers. We kijken hierbij ook hoe we het groen kunnen versterken. Het uitgangspunt is dat we de situatie zoveel mogelijk hetzelfde houden, maar o.a. de bermen en parkeerstroken worden opgeknapt. 

Participatie en planning

  • Op 16 mei 2023 vond een bijeenkomst plaats om omwonenden te informeren over de werkzaamheden. Tijdens deze avond vertelde de projectleider meer over de voorgenomen plannen. Ook werden wensen, idee├źn en aandachtspunten besproken, zodat we deze kunnen meenemen in de verdere uitwerking. Bekijk de presentatie (pdf, 4 MB) van deze avond.
  • Op basis van de inzichten die worden opgehaald tijdens de bijeenkomst, maken we een voorlopig ontwerp (pdf, 329 KB). Dit ontwerp bespreken we met de omwonenden. De verwachting is om dit in september 2023 af te ronden. 
  • Eventuele opmerkingen en aandachtspunten verwerken we na deze bijeenkomst. Er volgt dan een definitief ontwerp in november 2023. 
  • Na het definitieve ontwerp besteden we de werkzaamheden uit aan een aannemer.
  • Start werkzaamheden: eind 2023 - begin 2024.

Contactgegevens

Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met Bart Henneman, projectleider, via barthenneman@debuch.nl.