Adelbertuskerk Egmond-Binnen herontwikkeling

Op de plek van de Adelbertuskerk in Egmond Binnen komen 55 betaalbare huurwoningen. Het gaat om 17 sociale huurwoningen en 38 middenhuurwoningen. 

De Adelbertuskerk was eigendom van het bisdom Haarlem. Ontwikkelaar SKA Projectmanagement B.V. uit Landsmeer kocht de kerk in december 2020 via een openbare inschrijving. Samen met architect Henk Snoeks BNA ontwikkelde SKA een plan voor nieuwbouw. De kerk zelf wordt gesloopt. In het ontwerp komt de uitstraling van de oude kerk terug. Het Kerkplein krijgt een nieuwe inrichting en de muziektent en jeu de boulesbaan verplaatsen naar Dorpshuis De Schulp.

Samenwerking en bestemmingsplan

SKA heeft het nieuwbouwplan besproken met de gemeente en de vereniging Dorpsbelangen Egmond-Binnen. De vereniging heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling. De dorpsvereniging heeft samen met SKA een aantal bijeenkomsten voor alle inwoners van Egmond-Binnen georganiseerd. Op basis van de inbreng van alle bewoners is het plan een aantal keer aangepast. Daarna heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het bouwplan vastgesteld. Het bestemmingsplan is onherroepelijk. 

Bestemmingsplannen zijn vanaf 1 januari 2024 opgenomen in het omgevingsplan. U kunt bestemmingsplannen vinden in het Omgevingsloket bij Regels op de kaart. Hier kunt u zoeken op locatie of op documentnaam.

Planning

In juni 2024 is een omgevingsvergunning verleend voor dit plan. De verwachting is dat eind 2024 wordt gestart met de sloop van de kerkbouw. Daarna wordt het gebied klaar gemaakt voor de bouw. SKA zal voor de start met de direct omwonenden communiceren over deze werkzaamheden.

Contact

Vragen over het project kunt u stellen aan projectleider Stephan Plezier via stephanplezier@debuch.nl.