Groener Egmond aan Zee

Samen met Vereniging Dorpsbelangen Egmond - Parel aan Zee, maakten we een plan voor een groener Egmond aan Zee, vooral in Egmond-Zuid. Hiervoor kozen we soorten planten en bomen die bestand zijn tegen zout en wind aan de kust. Zo houden we water beter vast en beperken we wateroverlast. Het zorgt voor een prettige groene leefomgeving.

In 2022 gaven inwoners tijdens een bijeenkomst hun reactie op de plannen. De belangstelling was groot. Het onderwerp leeft dus en inwoners zijn betrokken bij hun buurt. De reacties zijn verwerkt in een plan waarvan wij verwachten dat de buurt zich erin kan vinden. We hebben bijvoorbeeld rekening gehouden met nieuwe clusterplaatsen voor afval, de breedte van de stoep, het beheer en onderhoud van het groen, verbetering van de groeiplaatsen en de gewenste beplanting. 

Bekijk de plannen voor een groener Egmond-Zuid (pdf, 19 MB).

Uitleg bij de tekening

Plattegrond plantenbakken (pdf, 307 KB)

  • In fase 1 gaat het om de plantvakken A t/m H. 
  • Het blauw omlijnde plangebied volgt in een volgende fase. 

Aan de slag

We evalueren fase 1 en plannen fase 2. Fase 1 is afgerond.

Eind 2023 willen wij aan de Karel Doormanlaan en de Rooseveltstraat enkele nieuwe groenvakken aanleggen en enkele bestaande groenvakken aanpassen. In totaal zijn het 10 vakken met nieuwe aanleg en 3 vakken worden opgenomen in een nieuw groter groenvak.

Dit najaar willen wij fase 2 aanleggen. We kijken naar de planten die goed of minder goed groeien. Dit hebben we toegepast in een nieuw opgestelde groenontwerpen.

Samen meedenken: inloopmoment groenontwerpen

De groenontwerpen zijn vertaald in sfeerbeelden en deze willen wij graag met omwonenden bespreken. Laat ons weten wat u van het voorstel vindt. Wij nodigen omwonende per brief uit:

  • Datum: dinsdag 19 september
  • Tijd: tussen 16.30 uur en 19.30 uur
  • Locatie: gemeentewerf in Egmond aan Zee.

Er zijn groenmedewerkers van de gemeente aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden. 

Contact

Meer informatie via Chris Sundermann, bereikbaar via chrissundermann@debuch.nl.