Oosterkimschool herontwikkeling

Foto: de Oosterkimschool

Op de locatie Oosterkimschool komen 6 sociale huurwoningen. De Oosterkimschool sloot de deuren in 2014. Oorzaak was het teruglopende aantal kinderen in Schoorl.

De sloop van de voormalige basisschool aan de Bovenweg volgt in 2022. De kunstenaars die nog gebruik maken van het gebouw, mogen er tot het moment van slopen in blijven.

Duurzame sociale woningbouw

Er komt sociale woningbouw, maar ook energie neutrale bouw: 8 woningen met een huur tot 620 euro en 8 woningen met een huur tussen de 620 en 737 euro. De 16 woningen worden nul-op-de-meter. Duurzaamheid wordt bereikt met een lucht-water-warmtepomp, 14 zonnepanelen, warmte-terugwinunits en douche-terugwininstallaties voor het douchewater. Bijzonder van de bouw is dat de warmtewisselaar in de schoorsteen zit, die hierdoor niet een schoorsteenfunctie krijgt maar wel functioneel is.

Voortgang vergunning en bouw

De verwachting is dat de gemeente een vergunning afgeeft in het 3e kwartaal van 2021. Dan kan de bouw in het 3e kwartaal van 2022 beginnen. De oplevering vindt medio 2023 plaats.

Omwonenden konden op 27 februari 2019 het voorlopig Ruimtelijk Kader bekijken en erop reageren tijdens een inloopbijeenkomst voor de omwonenden.